Despre prietenie

După cum am zis voi mai colecta și în continuare istorioare , astăzi am citit mai mult despre prietenie , voi posta aici pe acelea ce m-au impresionat cel mai mult , cu timpul poate vor mai apărea istorioare la acest compartiment , puteți adăuga și voi la secțiunea comentarii …

1.Prietenia adevărată

Un om avea un cîine ,un cîine ce avea grijă de casa lui și de grădina acestuia.Peste un timp acest cîine a îmbătrînit , la care stăpînul s-a gîndit  ”pentru ce să o țin” – și a decis să o înece.  Stăpînul a luat cîinele cu el pe o luntre , i-a legat de gît o piatră grea și a vîslit pînă la mijlocul unui rîu. În același timp cîinele stătea lingă el privindu-și îndelung stăpînul , parcă înțelegînd ce va urma.

La mijlocul rîului el a aruncta cîinele uc piatra în riu , însă de la mișcarea bruscă luntrea sa s-a răsturnat ,el ajungînd în apă. Hainele omului care erau grele s-au udat , iar el a început să se ducă la fund. Cîinele, la care frînghie de  care era legat se rupse , s-a aruncat să își ajute stăpînul , în cele din urmă reușind să ajungă cu el pînă la mal. Omul și-a luat cîinele acasă și a avut deja grijă de el pînă cînd acesta murise.

Nu trebuie să faci rău în loc de bine ,dar fă bine în loc de rău!

2.Doi prieteni

Odată doi prieteni au avut anumite neînțelegeri ,după care unul l-a lovit pe celălalt …  Acela simțind durerea dar nefăcînd nici o reacție a scris pe nisip ”Astăzi prietenul meu cel mai bun m-a lovit!”

Ei au continuat să meargă pînă cînd au ajuns la un lac , unde au decis să se scalde ,  cel ce a fost lovit a fost aproape să se înece dar a fost salvat de prietenul său , fiind pe pămînt acesta a cu o piatră a gravat pe altă piatră ”Astazi prietenul meu cel mai bun mi-a salvat viata”

– Cînd te-am lovit tu ai scris pe nisip , iar acum scrii pe piatră. De ce?

-Atunci cînd cineva te supără trebuie să scrim pe nisip , pentru ca vînturile să șteargă urmele. Însă atunci cînd cineva face ceva bun pentru noi trebuie să scrim pe piatră , pentru ca nici un vînt să nu poată șterge urmele.

Prețuiți prietenia adevărată!

3.Prietenul?

Odată la învățător a venit un om ,care era supărat ca prietnul lui a început să îl evite . El a întrebat :

-Învățătorule ,prietenul meu mă evită , eu cred că el se plictisește de compania mea , Ce să fac?

-Iar tu te consideri și pînă acum prietenul lui?

-Desigur!! – a răspuns omul …

-Atunci dute la el și întreabăl direct de ce el are această atitudine … și dacă o să vezi că în cuvintele lui și în privirea sa tu chiar îl plictisești atunci cel  mai bun și corect lucru pe care îl poți face tu ca prieten este să îl lași în pace , să pleci primul și să nu cauți întîlniri cu dînsul …

-Și dacă va dori să se întoarcă , ce pot faface mai bine ca prieten?

-Să nu porti supărare”- a zis învățătorul

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s