Istorioare/diverse

Sub influenta mai multor factori am inceput sa culeg diferite istorioare si invataminte , ar trebui si ele sa aiba un loc pe blogul meu, Pe viitor probabil ca vor fi cite 2-3 pe pagina , iar pagina va fi o subdiviziune a acestei pagini, sper ca is voi sa culegeti cite ceva din ele si sper ca si eu am invatat ceea ce trebuia sa invat.

1.In cautarea fericirei

Erau odata doi prieteni, marinari , si au decis ei sa se porneasca in cautarea fericirei. Au calatorit mult timp , până când la un moment dat au ajuns la o insulă unde au decis să rămână pentru a se odihni. Pe aceasta insula traia un mic popor care avea un conducator, să zicem ceva de genu un șef de trib. Acest conducător avea doua fiice. În cele din urmă primul marinar îi zice prietenului său că vrea să rămână pe această insulă și că vrea să se însoare cu fiica conducatorului. Marinarul 2 :- Bine prietene , rămâii aici fiica cea mare a conducătorului e chiar foarte frumoasă. Marinarul 1:-Dar nu , eu vreau să mă căsătoresc cu cea mică … Marinarul 2:-Dar cea mică e cam urîțică . Marinarul 1: – Eu așa am decis, așa va fi … În cele din urmă marinarul 2 a aprobat decizia prietenului si a plecat să își caute fericirea lui.
pe insula era un obicei pentru a cere in casatorie fata trebuia sa ii oferi tatalui un anumit numar de ”caprite” de la 1 la 10, marinarul s-a dus si a cautat 10 ”caprite” dupa care s-a dus la conducator sa ii ceara fata , acesta vazind ”capritele” ii zice: C- Ma bucur ca ai venit , fata mea cea mare e foarte frumoasa si merita aceste ”caprite” , M- Dar nu, eu am venit dupa fata cea mică … la care conducatorul uimit îi zice : C- Bine , dra pentru ea își iau doar 3 ”căprițe” M- Nu, nu trebuie să le iai pe toate … Până la urmă nunta a avut loc … Peste câțiva ani al doilea marinar se intoarce pe insulă să își viziteze prietenul. Intră în casă și îl vede că se joacă cu feciorul lui , vede o femeie foarte frumoasă alături , se apropie de prietenul său , doamna a plecat în altă cameră lasându-i în pace , și îl întreabă : M2-Ce ai făcut te-ai despărțit?, M1- desigur că NU , M2- Atunci dar cum a ajuns ea sa fie asa frumoasa , M1:- cred ca ar fi mai bine soa intrbei chiar pe ea. Omul își ia inima în dinți și se apropie de femeie M2:- Mă scuzați , dar … totuși … înainte nu erați chiar așa frumoasă , cum ați reușit să deveniți așa ? Doamna : – Probabil e din cauza că cîndva, cineva, a reușit să mă facă să cred că eu merit cele 10 ”căprițe”.

2.Acum chiar despre fericire

Locuia într-un sătuc un bătrînel , el era unul dintre cei mai nefericiți oameni de pe planetă. Tot satul obosise deja pentru că el era mereu trist ,încruntat , mereu se plângea de viață, mereu avea o dispoziție rea … Și cu cît mai mult timp trecea cu atțt mai mult el devenea trist și nefericit, cu atât mai veninoase erau cuvintele lui. Oamenii încercau să îl ignore , să îl ocolească , să îl evite , pentru că această nefericire devenise molipsitoare , plus că oamenii considerau că să fii alături de el și sa nu fii nefericit era ceva obijduitor. El crea senzația de nefericire și în alții . Insă odată când el ajunse la 80 de ani s-a întâmplat ceva straniu , nimeni nu putea să creadă, pe toți i-a cuprins vestea că ”bătrânul este acum vesel și fericit , nu se plânge , zâmbește , chiar și expresia fieții sale s-a schimbat”. S-a strîns întreg satul. Multimea intrebase : – ce-i cu tine , ce s-a întâmplat? , Bătrânul :- Nimic … 80 de ani eu încercam să devin fericit și nimic nu îmi reușea ,  deci eu am decis să trăiesc fără fericire . Deci , iată   motivul pentru care sunt fericit!

3.Despre încercare 

Odata un rege a decis să îi pună la încercare pe toți curtenii săi, pentru ca pe cel mai brav dintre ei să îi pună într-un post important în timpurile grele pentru regat. La palat s-au strâns înspecial înțelepți , dar erau și curteni simpli ce considerau că aveau o minte suficient de ageră pentru a reuși. Regele le-a pus în față o ușă mare și le zise că această ușă e cea mai mare și cea mai sigură din regat , iar postul va fi obținut de cel ce va reuți să deschidă această ușă. Jumate din înțelepți văzând ușa nici nu s-au apropiat de ea , ceilalți s-au apropiat au analizat-o și au renunțat , curtenii văzând că înțelepții renunță au facut același lucru fără ca măcar să îșe încerce norocul, toți , înafară de unul … Un vizir ce s-a apropiat de ușă a analizato și el , apoi a împins, a văzut că nu s-a deschis , dar , a împins odata și mai tare iar ușa încetul cu încetul se deschidea , pentru că ea nici nu era încuiată . Atunci regele a anunțat : ”Tu ești acel care va primi acest post la curte , pentru că tu nu te bazezi doar pe aceea ce vezi și ce auzi , dar ai încredere în propriile forțe și nu te temi să faci o încercare!”

Anunțuri

O părere la “Istorioare/diverse

  1. Ideea e foarte interesantă… și vreau să te rog să postezi și istorioare reale, din viața de zi cu zi care ne învață ceva. Le aștept pe următoarele cu nerăbdare !!! Multă, multă baftă 😉 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s