În Moldova sunt oportunități!

Moldova_harta_administrativa În Moldova sunt oportunități , sau cel puțin sunt destule oportunități pentru tineri , este altceva că nu prea sunt tineri pentru oportunități ( deși cel puțin în ultima vreme numărul tinerilor activi a crescut simțitor ).

Azi , am fost la un workshop gratuit organizat de Centrul de dezvoltare personală antreprenorială ASCENDING , inclusiv fiind acolo  am observat că sunt destule oportunități create pentru tineri , de diferite companii și organizații ( unele gratuite , majoritatea la un preț mic  – e ceva normal pînă la urmă ),e clar că prin oportunități eu nu vorbesc de locuri de muncă bine plătite ( sau foarte bine plătite) și nici nu vorbesc despre bani care vin pur și simplu, vorbesc despre posibilitatea de a te dezvolta personal.  Oportunități sunt diferite în cele mai diverse domenii , dezvoltare personală ( care prinde rădăcini aici în Moldova) , vorbire în public ( în condițiile în care există Clubul Oratorilor , există Toastmasters -englez/român și numeroase traininguri în domeniu ), educație financiara  (Cashflow) ș.a

Partea bună a lucrurilor este că toate aceste evenimente / acțiuni nu sunt deloc secrete , sunt accesibile publicului larg , mai ales în condițiile în care există civic.md , youth.md, dezvoltare.md , CUBO și mai ales există : FACEBOOK (odnoklasniki nu face parte din această listă deoarece personale ce utilizează prioritar acest site nu au treabă cu acest tip de acțiuni! )

Oportunități există nu numai în Chișinău ele există cam peste tot , există mai puțină dorință deobicei ( deși sunt zone în care dorința chiar nu e de ajuns … 😦 )

Totuși : În Moldova sunt oportunități !

 

Anunțuri

10 păreri la “În Moldova sunt oportunități!

  1. In Moldova sint oportunitati ….ca sa faci ce ? Sa te dezvolti singuri ? Cumpara o carte de „dezvoltare personala ” sau una din alea ” Cum sa faci bani usor ” sau chestii dintr-astea ! In Moldova sint oportunitati daca muncesti muuuuuult sau daca ai mama si tata peste hotare ca sa te ajute , sau daca te lasi amagit de coruptie ! That’s it , brother ! PS. Tu crezi ca facebook’ul e la un nivel mai ainalt decit odnoklosnikii , not be so sure ! O zi buna 🙂

  2. Dorinta este, si inca una foarte mare(va spun din experienta). Tinerii din Republica Moldova sunt foarte receptivi si deschisi de a participa la activitati, problema consta in calitatea activitatilor. Pe langa faptul ca sunt foarte putine ele sunt intesn teoretizate, tinerii vor niste activitati in care sa fie implicati activ nu pasiv, vor ceva palpabil, practict. Si mult depinde si de formator cum ii motiveaza si ii implica pe tineri in activitati. In ceea ce priveste de retelele de socializare, atata timp cat grupul nostru tinta acceseaza aceste platforme si implicit si postarile noastre sunt bune ambele variante! Iar faptul ca pe Odno sunt tineri care nu au treaba cu astfel de actiuni reprezinta un motiv in plus pentru a posta pe acel site si de a-i motiva si pe ei sa participe la activitati (nu fugite de probleme, rezolvatile)!

    • Dumitru , care e definitia cuvintului „tinar ” ? …Eu traiesc la sat da ? Eu vad ca cei de virsta mea (21/22 de ani ) se gindesc la : lucru , casa, familie , copii. Cu o mentalitate moldoveneasca nu mergi inainte ! Si daca sint oportunitati , alea is in capitala , departe de campanie si de paminturi arate , asa ca sa fim mai realisti . Si daca fug de probleme , bine fac !!! Cu siguranta convine sa primesti 800 de euro decit 3000 de lei ! E egoism ? Da, dar un egoism nascut dintr-o realitate de c…. (scuzati-mi indrazneala )

  3. Oportunitati in Moldova…Deci,nu neg faptul ca exista.Ele exista,dar sint foarte,foarte putine,si in cazul dat relatia numar-caliatate nu are loc.Oportunitati reale,cu o perspectiva adecvata in Moldova nu exista.Aici exista oportunitati pentru supravietuire,nu si pentru o viata satisfacatoare.Ceea ce noi numim „oportunitate” in Europa deja este o norma.

  4. Eu cred că peste tot în lume sunt oportunități. Acolo unde par mai puține, e de presupus că-s oameni mai puțini care să le caute, să le înțeleagă, să le accepte… Eu consider că m-am născut fix unde trebuia, nu aș emigra niciodată. Vreau să depășesc mentalitatea de „frumoasă țară, păcat că-i locuită” / „aici n-am nicio șansă, se realizează doar cine fură”… etc. Merită să-ți pui mai degrabă atenția pe modelele pozitive și să acționezi ca ele.
    Bravo ție pentru cum gândești, Valeriu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s