Publicul : prieten devotat sau inamic?

audienceMajoritatea oratorilor au o frică oarecare față de audiență. Unii recunosc ,alții nu . Frica nu este atît o frică față de public e mai mult o frică față de atitudinea posibilă a acestuia – ceea ce eu consider a fi ceva normal.

Publicul cu siguranță nu îți este inamic , dar nici prieten nu este. Publicul nu te va ajuta să ai un discurs de succes dacă tu nu vei crea posibilitatea aceasta și publicul nu îți va distruge un discurs daca tu nu le dai această posibilitate. Publicul este compus din indivizi , dar acționează ca un singur organism … ceva de genu -S.R.L (Societatea cu răspundere limitată). În momentul în care un individ are o oarecare atitudine pozitivă sau negativă față de discurs sau și mai rău față de vorbitor el nu reprezintăîntreaga audiență , dar dacă audiența are aceasta atitudine – ea reprezintă toți indivizii. Sunt ceva caracteristici a publicului pe care eu le-am descoperit pentru mine.

1)Publicul nu va fi neutru – și asta e bine.

2)Publicul este subiectiv.

3)Publicul uită ,  oratorul- nu(greșelile vorbitorului).

4)Publicul mereu așteaptă să fie el în centrul atenției ,deși  discursurile în care rolul principal e a vorbitorului sunt mai efective.

5) Publicul nu este o barieră , nu este obstacol , nu este prieten , nu este dușman  … sunt oameni , în același loc , același timp , poate și cu același scop!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s