Minciuna

De multe ori este greu să realizăm de ce noi minţim, uneori , o facem involuntar, alteori – încercăm să obţinem un oarecare profit pe baza unei mici minciuni, sau a unei minciuni mai mari. Totuţi noi suntem tentaţi să zicem unele fraze pe care nici noi nu le credem.
Minciuna ideală este minciuna în care crezi şi tu .Majoritatea oratorilor ,politicienilor şi alte persoane ce au acces la mase ar zice că minciuna şi manipularea sau persuasiunea nu au nimic în comun… nu aş fi de acord cu acest fact … Minciuna este o parte din noi , între manipulare şi minciună este aceeaşi legătura ca şi între metaforă şi comparaţie.
Totuşi, minciuna trebuie utilizată cu cea mai mare măiestrie , problema nu este că cineva zice anumite lucruri false ,problema adevărată constă în acceea cum utilizează el minciuna . O persoană care utiliziază minciuna în folosul său va putea la fel de uşor utiliza şi adevărul în folosul său … este vorba doar de tehnică.
Oamenii sunt mai receptivi la minciuni decît la adevăr … şi ne place sau nu ,dar toţi suntem ,aproximativ, la fel , pentru că împreună reprezentăm masele populaţiei şi în continuare vom fi minţiţi doar pentru ca să minţim şi noi!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s